t
Header 

In 1970 leidde een geografenexcursie naar Zuid Limburg tot een ontmoeting met één van de beste Nederlandse vertolkers van Ierse ballades, Martijn Kaal. Binnen enkele weken hadden we onze eerste Ierse groep “DUMPTRUCK” geformeerd, met medewerking van onze jongere broers.

“DUMPTRUCK” bestond van 1970-1973 in de volgende samenstelling: Martijn Kaal (lead zanger), Erik Kaal (mondharmonica, tin whistle), Wouter Kaal (gitaar, banjo), Guus van Dijk (gitaar) en Rob van Dijk (banjo). In 1971-1972 maakte ook Erwin Hijmans (dwarsfluit, tin whistle) deel uit van de groep.

Het repertoire van “DUMPTRUCK” bestond hoofdzakelijk uit materiaal van the Dubliners, aangevuld met Schotse balladen. Alles werd met zeer veel volume gebracht. Tijdens optredens op Koninginnedag in Amsterdam (Kalverstraat) was versterkt optreden nog niet toegestaan en wij hadden de plekken dankzij ons volume voor het uitkiezen!

Martijn hing vaak een alfabetisch gerangschikte, meters lange lijst van ons repertoire aan de winkelpui, zong zonder onderbreking door, waarbij het aan de instrumentalisten was om af en toe een biertje voor hem uit de dichtstbijzijnde tapperij te halen.

Aan het einde van de avond was hij ergens tussen de P en de S in het repertoire aanbeland. De groep had in totaal circa 25 openbare optredens.